Lead Image 1:
Lead image TXT 1: Een beetje zomer in de kerstboom. Foto: Omroep Gelderland
De kerstshow in Duiven. Foto: Omroep Gelderland

De kerstshow in Duiven. Foto: Omroep Gelderland

DUIVEN - De temperatuur komt dit weekend ruim boven een zomerse 20 graden uit, maar desondanks zijn sommige mensen al bezig met een winterse kerst. De grootste kerstshow van Nederland, bij Intratuin in Duiven, trekt zelfs met het terrasjesweer van deze week nog volop kijkers en kopers.

Al om 10.00 uur staat vrijwel de hele parkeerplaats vol auto's. Zonder jas - en soms zelfs in korte broek - begeven mensen zich tussen de besneeuwde kerstbomen en blinkende ballen. "We hebben geen last van het mooie weer. De bezoekers komen gewoon. Het is herfstvakantie en een bezoekje stond vermoedelijk al langer in de planning", vertelt bedrijfsleider Gerard Niesink. Eén van de bezoekers beaamt dat: "We hadden onze kinderen al beloofd om hier naartoe te gaan. Vanmiddag gaan we wel even het bos in, ofzo. "

IJsjes en barbecues in de boom

De kerstshow is dit jaar weer anders en groter geworden. "Sommige mensen komen hier echt alleen om te kijken en niet om te kopen. "

Een beetje zomer in de kerstboom - Foto: Omroep Gelderland

Maar tussen al die winterse sferen zijn ook zomerse elementen te vinden: "Tegenwoordig zijn de bijzondere kerstballen heel populair. Zoals allerlei soorten ijsjes. We hebben een raketje, een ijsje met spikkels of een sorbet. Ook de barbecue is heel gewild. Die is zelfs uitverkocht, nu", lacht Niesink. Maar niet iedereen wil een barbecue of ijsje in zijn kerstboom: "Ik houd het bij ouderwetse ballen", zegt een bezoeker. "Een ijsje eet ik straks liever. Het is er vandaag nog het weer voor."

En zo zag het er zaterdag uit in Duiven:

Deel dit artikel