Teleurstelling bij Kozlowski na de 0-2 van Sparta. Foto: Pro Shots / Paul Meima

Teleurstelling bij Kozlowski na de 0-2 van Sparta. Foto: Pro Shots / Paul Meima

ARNHEM - Vitesse zakte zaterdagavond in eigen GelreDome door het ijs tegen Sparta. De eerste helft ging gelijk op, maar in de tweede helft had Vitesse vanaf de 0-1 in de 69e minuut niks meer in te brengen tegen de Rotterdammers.

Nederlaag is 'klap in gezicht'

De vier tegendoelpunten kwamen hard aan in Arnhem. Doelman Daan Reiziger sprak na afloop van de wedstrijd van een 'klap in het gezicht'.

Vitesse begon voor het eerst met spits Simon van Duivenbooden in de basis. Hij kreeg de voorkeur boven Baden Frederiksen. Verder stonden de bekende namen in de basis bij de Arnhemmers.

Sparta dreigend

Het was Sparta dat in het eerste kwartier het meest dreigend was. Een overtreding van Sondre Tronstad leverde naast een gele kaart ook een vrije trap op voor Vito van Crooij. Doelman Daan Reiziger stond op de juiste plek en tikte de bal over het doel.

Even later moet Reiziger opnieuw redding brengen, toen een tackle van Melle Meulensteen mislukte en Van Crooij opnieuw kansrijk in het doelgebied werd. Vitesse kreeg een mogelijkheid via Matús Bero, maar die bal was een makkelijke prooi voor doelman Nick Olij.

Vitesse beter

Een lange aanval van Vitesse in de 24e minuut leidt tot niks, maar was wel het moment in de eerste helft dat de Arnhemmers de bovenliggende partij werden. Een als voorzet bedoelde trap van Bero belandt even later in handen van Olij en in de 34e minuut gebeurt hetzelfde door slordigheid bij de afronding.

Cornelisse

Voor rust krijgen de Arnhemmers nog twee kansen via Enzo Cornelisse. Bij de grootste zit Olij mis na een vrije trap van Maximilian Wittek, Cornelisse komt vervolgens net te kort. Even later krijgt hij opnieuw een kans, maar ook die valt niet binnen.

Kans Wittek

Na rust schiet Vitesse uit de startblokken en wordt er druk gezet op Sparta. Het leidt tot een grote kans voor Wittek in de 48e minuut. Olij brengt redding.

Ommekeer

De wedstrijd is binnen drie minuten gespeeld als Sparta uit het niks de 0-1 binnenschiet via Tobias Lauritsen. Vitesse probeert wat terug te doen via Flamingo, maar ziet doelpunt valt aan de andere kant. Sven Mijnans passeert Daan Reiziger die tot dat moment een prima wedstrijd keepte.

Wissels

Met drie wissels probeert trainer Phillip Cocu het tij te keren. Hij haalt Gabriel Vidovic, Simon van Duivenbooden en Kacper Kozlowski van het veld voor Million Manhoef, Romaric Yapi en Nikolai Baden Frederiksen.

Nog erger

Vitesse kon geen vuist meer maken tegen het ontketende Sparta. Een corner van Vitesse ging in de 81e minuut via Ferro nog wel op de paal. Aan de andere kant kon Lauritsen op doelman Reiziger af met drie spelers van Vitesse bij zich, desondanks schoof hij de bal naast Reiziger in de verre hoek.

De gifbeker was nog niet leeg voor de Arnhemmers. In de extra tijd maakten de Rotterdammers na een voorzet van Mario Engels op Arno Verschueren er 0-4 van.

Moeilijk

Vitesse heeft het moeilijk dit seizoen. Komende woensdag gaat Vitesse op bezoek bij Ajax en zondag 13 november is Go Ahead Eagles de tegenstander.

Deel dit artikel