Edward den Doop overhandigt de herdenkingstegels aan Rob Duis. Foto: FOTO: Angelique Bosman, SimArt

Edward den Doop overhandigt de herdenkingstegels aan Rob Duis. Foto: FOTO: Angelique Bosman, SimArt

DOESBURG - Rob Duis is tijdens de vijfde editie van Doesburg Jazz in het zonnetje gezet. De 86-jarige Duis is de bedenker en organisator van het driedaagse festival. Als blijk van waardering krijgt hij een set Doesburg Jazz- herdenkingstegels.

Tijdens dit evenement speelt de cornettist, trompettist en bandleider twee keer. Na zijn optreden met de Blue River Jazz Band geeft medemuzikant van de band Edward den Doop een blijk van waardering. En laat Den Doop weten hoe belangrijk hij Duis vindt: “Ik denk dat het niet overdreven is om te stellen dat Rob Duis de jazz naar Doesburg heeft gebracht.” Duis zelf is verrast: “Ik vind het ontzettend lief dat ik zo in het zonnetje ben gezet.”

Laatste optreden

Duis is bij de verschillende Jazz evenementen in Doesburg betrokken, onder meer jamsessies, open podia en de organisatie van 52 jazzcafés. “Ik doe het allemaal met veel plezier,” laat hij weten. Duis meldt tijdens het Doesburg Jazz-evenement wel dat dit zijn laatste optreden was met de Amsterdamse swingband Dr. Swingplanck. “Dit is een band voor een iets jongere doelgroep, máár ik ga nog zeker door met de Blue River Jazz Band.”

De volgende editie ziet Duis rooskleurig in, “Volgend jaar maken we er weer een mooie editie van en hoop ik weer mee te spelen als het allemaal goed gaat.”

Deel dit artikel