De brandweer had de vlammen snel onder controle. Foto: Persbureau Heitink

De brandweer had de vlammen snel onder controle. Foto: Persbureau Heitink

ZEVENAAR - Een basisschool in Zevenaar is dinsdagochtend opgeschrikt door een brand. De school is meteen ontruimd, net als omliggende woningen.

De brand woedde in een meterkast van basisschool De Carrousel aan de Bizetstraat. Het vuur brak rond 09.45 uur uit. Het brandalarm ging af, waarna alle aanwezige kinderen meteen naar buiten werden geleid.

Volgens een fotocorrespondent ging het om tientallen kinderen. Het schoolgebouw aan de Bizetstraat is een dependance van basisschool De Carrousel.

Gasleiding geknapt

De brandweer had de vlammen snel onder controle. Toch werd ook de omgeving van de school afgesloten. Door de brand knapte namelijk een gasleiding. In verband daarmee zijn ook 21 omliggende woningen ontruimd.

Volgens de gemeente Zevenaar zijn er geen gewonden gevallen, maar was het wel schrikken voor de kinderen en medewerkers. De leerlingen zijn inmiddels allemaal thuis, weet de gemeente.

Opgevangen in sporthal

Omwonenden zijn opgevangen in sporthal De Brug, zo'n 500 meter verderop. De brandweer verwacht dat zij weer snel terug naar huis kunnen.

Het is nog onbekend hoe groot de schade in de school is. Medewerkers van energiebedrijf Liander helpen de brandweer met het dichten van het gaslek.

Deel dit artikel