Sinterklaasfilm Operatie Smeltkaas . Foto: Dennis Hoevers

Sinterklaasfilm Operatie Smeltkaas . Foto: Dennis Hoevers

ARNHEM - Sinterklaas en zijn pieten zijn weer bijna in het land, maar waar, wanneer en hoe laat komen ze eigenlijk? Om het allemaal wat makkelijker te maken, hebben wij een overzicht gemaakt zodat je weet waar je moet zijn om de goedheiligman en zijn hulpjes welkom te heten.

Arnhem-

In de hoofdstad van Gelderland start het kadeprogramma zaterdag 12 november om 15:30 uur en komt Sinterklaas om 16:15 uur met de boot aan. Om 16:45 uur gaat hij te paard het centrum in om zijn route door de binnenstad van Arnhem af te leggen. Hij stapt om 17:45 uur van zijn paard bij de Eusebiuskerk en blijft daar tot 19:00 uur voor een Meet & Greet met alle kinderen en hun ouders/verzorgers.

Renkum-

De pakjesboot meert op 19 november om 14:00 uur aan bij de Veerweg in Renkum. In een optocht gaat de Sint samen met burgermeester Agnes Schaap naar het Dorpsplein. Om de intocht af te sluiten is er om 16.30 uur een Pietendisco in Doelum.

Doesburg-

De Sint gaat, ondanks zijn drukke planning op zaterdag 12 november, ook op bezoek in de Hanzestad. Het programma duurt van 13:00 tot 17:00 uur. Om 13:30 legt de boot aan voor de tribune van de IJsselkade. Nadat hij voet aan wal heeft gezet, volgt er een rijtoer via de Veerpoortdijk, Veerpoortstraat, Markt en Kerkstraat naar het stadhuis waar de kinderburgemeester en burgemeester het gezelschap welkom heten. Daarna vindt er een meet & Ggreet plaats in de Kerkstraat. Kinderen kunnen daar hun tekeningen en verlanglijstjes aan de goedheiligman. geven.

Westervoort-

Sinterklaas brengt dit jaar op 19 november om 10:30 een bezoek aan Westervoort, zoals gewoonlijk komt hij met de boot aan op de Veerdam. Hij zal bij Wieleman over stappen op de boot van de Dolbotters. “Tijdens de route worden winnaars van de kleurwedstrijd verrast en mogen met de sint meerijden tijdens de optocht”, vertelt een van de organisatoren. Om 12:30 uur is de optocht naar schatting bij de Broeklanden en is de optocht ten einde.

Duiven-

De intocht start 12 november op het Remigiusplein met een Pietenshow om 13.30 uur. Sinterklaas komt om 14.00 uur aan met 10 Pieten die worden verwelkomd door de Wethouder. Na een ‘balkonscene’, een kort gesprek en zingen met de kinderen, gaat Sinterklaas voor een Meet & Greet naar de Ogtent en zijn Pieten lopen door het centrum.

Zevenaar-

De goedheiligman is op 12 november om 13.15 bij het gemeentehuis in Zevenaar te vinden. Sinterklaas stopt verschillende keren op zijn route naar de Carrousel. Zo komt hij langs: Muldershof, Tolsingel, Lindenhage, De Wissel, en is hij om 16:15 bij de basisschool.

Toch thuis blijven

Slecht weer deze dag? Of om een andere reden deze dag toch lekker thuis blijven? Dan hebben we een goed alternatief: op de TV zender van RTV Connect is zaterdag 12 november vanaf 13.00 uur een nieuwe Sinterklaas film te zien, die is gemaakt door Dennis Hoevers.

Deel dit artikel