De controle in Wolfheze. Foto: Persbureau Heitink

De controle in Wolfheze. Foto: Persbureau Heitink

WOLFHEZE - Politie en belastingdienst hebben vrijdagavond bij een verkeerscontrole beslag gelegd op ruim 70.000 euro aan contant geld en veertien auto's. De controle vond plaats op de Van Nieuwenhuijzenweg bij Wolfheze. De politie pakte twee mensen op.

Van de in beslag genomen veertien auto's werd de helft meteen afgesleept. Bij een aantal bestuurders, meldt een fotocorrespondent, stuitten de controleurs op harddrugs, vermoedelijk cocaïne en heroïne.

Gestolen e-bikes in busje

Medewerkers van de belastingdienst inden tijdens de controle bij Wolfheze voor ruim 70.000 euro aan openstaande schulden. In een busje, onderweg naar Oost-Europa, stonden twee dure elektrische fietsen. Die waren gestolen.

Een 25-jarige man uit Sliedrecht werd aangehouden. In zijn voertuig stuitten agenten, onder meer in een verborgen ruimte, op meer dan veertig gripzakjes met vermoedelijk harddrugs. Een 35-jarige man uit Polen werd aangehouden voor het rijden onder invloed van drugs.

De controle was georganiseerd door de politieteams Renkum/Wageningen, Arnhem en Ede. Agenten pakten ongeveer dertig keer hun bonnenboekje voor uiteenlopende overtredingen.

Vijf bestuurders moesten hun rijbewijs inleveren, omdat ze minstens 60 kilometer per uur te snel reden.

Een greep uit andere overtredingen:

  • Negen bekeuringen voor rijden in een 'gevaar op de weg'
  • Vijf overtredingen van gebruikershoeveelheden drugs
  • Vier keer rijden onder invloed van alcohol of drugs

Eind september werd in Wolfheze een grootschalige ondermijningscontrole gehouden, met onder meer vijf aanhoudingen als resultaat.

Deel dit artikel