Lead Image 1:
Lead image TXT 1: Remio en Gerrie oefenen nog even voordat Dickens in de Liemers losbarst. Foto: Omroep Gelderland
De opbouw van Dickens in de Liemers. Foto: Omroep Gelderland

De opbouw van Dickens in de Liemers. Foto: Omroep Gelderland

DUIVEN - Cliënten van de dagbesteding in het Horsterpark in Duiven zijn dolgelukkig dat na twee jaar het Dickens in de Liemers-festival weer door kan gaan. De twintig mensen met een beperking worden bij de voorbereidingen geholpen door tweehonderd vrijwilligers. Het komend weekend staan er in het park ongeveer vijftig kraampjes en dat alles in Charles Dickens-sfeer.

"Ik ben de burgemeester van het Horsterpark", vertelt Aaltje Bos enthousiast. Dat betekent dat ze dit jaar een speciale rol heeft bij Dickens in de Liemers. "Ik mag de opening doen. Dat is heel leuk. " Maar nu staat 'de burgemeester' nog gewoon op een ladder schroeven aan te geven zodat de vrijwilligers de huisjes in elkaar kunnen zetten. "Ja vrijdag heb ik een ketting om en nette kleren aan. Nu ben ik aan het werk net als iedereen."

Niet alleen kerstliedjes

Aaltje is een van de twintig cliënten van de dagbesteding die normaal gesproken in het Theepaviljoen aan het werk zijn. Maar inmiddels werken ze al maanden met veel plezier aan Dickens in de Liemers. "Ik ben heel blij dat het weer kan en mag, na twee jaar corona."

Ook Gerrie en Remio zijn er klaar voor. Ze oefenen nog even 'Daar in dat kleine café aan de haven' op accordeon en mondharmonica. "Dit jaar wordt er ook een vismarkt gebouwd, dus we spelen niet alleen kerstliedjes", legt Remio uit. Hij heeft veel zin in het driedaagse evenement. "Het is altijd heel leuk en mooi, met al die huisjes en de lichtjes overal."

Dickens in de Liemers begint vrijdagmiddag en is zondagavond weer afgelopen.

Remio en Gerrie oefenen nog even voordat Dickens in de Liemers losbarst - Foto: Omroep Gelderland

Deel dit artikel