Lead Image 1:
Lead image TXT 1: Kinderburgemeester Joep blaast trompet in de raadszaal van Duiven. Foto: RTV Connect / Arjan Hoefakker
Lead Image 2:
Lead image TXT 2: De ambtsketen van de kinderburgemeester wordt overgedragen. Foto: RTV Connect / Arjan Hoefakker
Er waait een nieuwe wind door het gemeentehuis van Duiven. Foto: RTV Connect / Arjan Hoefakker

Er waait een nieuwe wind door het gemeentehuis van Duiven. Foto: RTV Connect / Arjan Hoefakker

DUIVEN - Joep Seijnaeve is de nieuwe kinderburgemeester van de gemeente Duiven. Hij volgt Elias Kemperman op als vertegenwoordiger van kinderen in die gemeente. Joep onderscheidde zich van de andere kandidaten door muzikaal van zich te laten horen.

De kersverse kinderburgemeester vindt het belangrijk "dat tradities doorgegeven worden". De nieuwe kinderburgemeester is elf jaar oud en wil kinderen meer aan het bewegen krijgen. Daarom wil hij zich inzetten voor de komst van een Pumptrack-baan. "Op een PumpTrack-baan kun je met je stepjes, skates of je fiets rond gaan", legt hij uit.

Kijkt u hier naar de video van streekomroep RTV Connect. De tekst loopt verder onder het filmpje.

'Tradities blijven doorgeven'

Het viel Joep op dat er tijdens Koningsdag of de Nationale dodenherdenking op 4 mei "niet veel mensen" zijn. Daarom wil hij bewerkstelligen dat tradities blijvend worden doorgegeven aan jonge generaties. Zo wil Joep de schutterij en harmonie behouden. Hoe hij dat voor elkaar denkt te krijgen weet hij nog niet precies.

Joep speelde zijn trompet in de raadzaal en wist met zijn muzikale kwaliteiten indruk te maken op de jury. Volgens burgemeester Huub Hieltjes was het niet alleen de trompet waarmee Joep indruk maakte. "Wat hem ook heel goed maakte is dat hij reageerde op vragen. Hij werd een keer tijdens zijn verhaal onderbroken. Toen zei hij: 'Ja, maar ik ben nog niet klaar. Laat mij eerst mijn verhaal af maken'. Hij was dus ad rem met goede ideeën en daarom is hij gekozen door de jury."

Dinsdagavond werd de jonge inwoner van Duiven officieel beëdigd en kreeg Joep de ambtsketen van zijn voorganger Elias Kemperman. De elfjarige Joep wil een blijvende stempel drukken als kinderburgemeester. "Zodat ik later kan zeggen: dit is er gekomen door mij."

Deel dit artikel