Hulpdiensten rukten massaal uit voor de brand . Foto: RTV Connect / Arjan Hoefakker

Hulpdiensten rukten massaal uit voor de brand . Foto: RTV Connect / Arjan Hoefakker

DOORWERTH - De brandweer rukte zondagmiddag groots uit naar serviceflat Hoog Doorwerth in Heelsum. Op het alarmeringssysteem P2000 werd melding gemaakt van een 'zeer grote brand'. Er kwam veel rook vrij, maar het vuur kon snel worden gedoofd.

Hulpdiensten kwamen vanuit de omgeving naar het appartementengebouw aan de Utrechtseweg in Heelsum. Volgens René Bierman van de Veiligheidsregio Gelderland-Midden was er veel rookontwikkeling, maar was het vuur snel geblust.

Drie bewoners die lichte rook hadden ingeademd konden na behandeling weer terug naar hun huis, vertelt Bierman tegen streekomroep RTV Connect. Kijkt u hier naar de reportage, dit artikel gaat verder onder de video.

"Er was brand in een meterkast in één van de appartementen. Doordat er toch veel rookontwikkeling was, is er opgeschaald naar 'zeer grote brand", vertelt Bierman.

'Veel handen nodig'

Er waren zeker vier spuitwagens, ook werd er een hoogwerker opgetrommeld. "Dat opschalen was ook nodig omdat we veel handen nodig hadden. Bijvoorbeeld om metingen uit te voeren en om mensen eventueel te ontruimen. Daarom werd er 'zeer grote brand' gegeven."

Bewoners van het appartementencomplex mochten aan het einde van de middag weer terug naar hun huizen. Het appartement waar de brand werd geblust heeft rookschade en waterschade. Hoe de brand kon ontstaan, is nog niet duidelijk.

Deel dit artikel