Illustratieve afbeelding van een mes. Foto: Rechtspraak.nl

Illustratieve afbeelding van een mes. Foto: Rechtspraak.nl

ARNHEM - Een 34-jarige Arnhemmer is maandag tot zes jaar cel veroordeeld. Hij is schuldig bevonden aan driemaal poging doodslag. Ook was hij in het bezit van een automatisch vuurwapen, een geluidsdemper en een grote hoeveelheid munitie.

De man ging op 11 april 2021 naar de woning van zijn ex in Westervoort. Hij wilde zijn dochter zien, omdat ze die dag jarig was. In het huis was familie van de ex om de verjaardag te vieren.

Door een mes geraakt

De Arnhemmer belde aan en er kwamen twee mannen uit de woning direct op hem af. Hij rende weg en voor de woning ontstond duw- en trekwerk over en weer. De man pakte een mes uit zijn jaszak en rende naar de parkeerplaats. Hij werd pootje gehaakt door een van de mannen, waarna een worsteling ontstond. Tijdens die worsteling werden de twee mannen door het mes geraakt, evenals een partner van een van de mannen. De partner stond naast de worsteling.

Naar aanleiding van een verklaring van de slachtoffers zocht de politie bij de ouders van de man naar wapens. In de schuur in de tuin vond de politie een automatisch vuurwapen met bijpassende geluidsdemper. Daarnaast troffen ze patroonhouders en een grote hoeveelheid bijpassende munitie aan.

De slachtoffers liepen alle drie letsel op die potentieel levensbedreigend was. Ze krijgen ook alle drie een schadevergoeding van de man uit Arnhem.

Deel dit artikel