Burgemeester Loes van der Meijs. Foto: RTV Connect

Burgemeester Loes van der Meijs. Foto: RTV Connect

DOESBURG - Het nieuwe jaar staat voor de deur, en dat betekent dat het tijd wordt om 2022 af te sluiten. En hoe kan dat beter dan nog even terug te blikken op het afgelopen jaar. Connect kijkt met de verschillende burgemeesters terug op wat er in de afgelopen maanden allemaal gebeurd is. Vandaag is het de beurt aan Loes van der Meijs, burgemeester van Doesburg.

Van der Meijs heeft een bewogen jaar gehad als burgemeester van Doesburg. “Je zou het bijna vergeten, maar het was een jaar waarin we afscheid namen van corona, waarvan ik hoop dat het nooit meer terugkomt, maar ook de oorlog en de energiecrisis. Kortom: het was een enerverend jaar.”

Burgemeester Van der Meijs blikte met verslaggever Aniek Beekman terug op 2022. Bekijk het volledige gesprek hieronder. Het artikel gaat verder onder de video

2022 is ook het jaar van het overlijden van Dominion, het twee jaar oude jongetje dat in november verdronk in de vijver bij zijn huis. Dat ging de burgemeester niet in de koude kleren zitten: “Dat was natuurlijk verschrikkelijk. Ik ben burgemeester, maar ik ben zelf ook moeder en oma”, vertelt Van der Meijs. ”Je moet er niet aan denken dat zoiets gebeurt.” De gemeente kwam in actie voor het gezin. “Als allerbelangrijkste hebben wij gekeken naar hoe de zorg rond het gezin is geregeld, en ook aan de kosten voor de begrafenis van het jongetje hebben wij een groot deel bijgedragen.”

In het nieuwe jaar staat er een verhuizing op de planning voor burgemeester Loes van der Meijs en haar collega’s. “De ambtenaren en het dagelijks bestuur gaan verhuizen naar Beinum”. Het voormalig Beter Horen-pand wordt het nieuwe stadhuis voor Doesburg, want blijven in het oude stadhuis was voor Van der Meijs geen optie: “Er is een berekening gemaakt, en de kosten om energielabel ‘A’ te halen gingen ons al10 miljoen euro kosten. Het stadskantoor in Beinum kost met de verbouwing erbij 3 miljoen. Dat verschil stop ik liever in de stad.”

Deel dit artikel