Drukte bij de ingang van een tuincentrum in Duiven . Foto: Omroep Gelderland

Drukte bij de ingang van een tuincentrum in Duiven . Foto: Omroep Gelderland

DUIVEN - Ze breken kunstkerstbomen af; halen lampjes uit bomen, trekken rendieren uit schappen en nemen decoratieverlichting mee. Klanten van een groot tuincentrum in Duiven konden tweede kerstdag kerstdecoratie tegen flinke kortingen inslaan. Maar dan moesten ze wel zelf helpen aftuigen. Ze kwamen met duizenden, schat bedrijfsleider Gerard Niesink.

"Gekkenhuis; we moesten er bijna om vechten", zegt een echtpaar dat zojuist zelf een grote kunstkerstboom in een doos heeft gedaan. "Normaal kost deze 450 euro en nu krijgen we 40 procent korting, dus dat is de moeite waard", zeggen ze met een grote glimlach.

Door de massa

Al 'toet-toet' roepend wurmen ze zich met de kar met de enorme doos door de mensenmassa. Verderop bij de gigantische kerstdorpjes met minitiatuurhuisjes, ijsbaantjes en speelgoedtreintjes staat een medewerker met een schroevendraaier een pizzabakker eruit te schroeven.

"Dit is ook voor ons de leukste dag van het jaar", glimlacht hij. "Mensen die echt hun zinnen hebben gezet op een bepaald huisje dat ze nog niet in hun verzameling hebben en dat niet meer op voorraad was, mogen ze nu hier uit de kerstshow halen."

Voor mijn kerstdorp

Hij overhandigt de pizzabakker aan een jongen. "Ik heb nog niet zo'n grote verzameling, maar deze wilde ik heel graag in mij kerstdorp."

Zo ging het koopjes jagen er aan toe:

Veel werk

Gerard Niesink staat het tevreden te bekijken. "Het is voor ons ieder jaar enorm veel werk om de gigantische kerstshow die we elk jaar hebben zelf op te ruimen. Alle kunstkerstbomen afbreken en in een doos doen bijvoorbeeld, kost heel veel tijd. Dus het is fijn dat onze klanten ons daar bij helpen."

Na twee jaar noodgedwongen dicht te zijn geweest door corona, ziet hij dat de klanten nu weer enorm veel zin hebben in lekker veel kerstdecoratie. "Klopt", zegt een stel met een groot hert met lampjes in de kar. "Deze stond in het schap en ik dacht 'ik trek 'm er meteen uit' dan kan hij vanavond nog in de tuin."

Deel dit artikel