De vuurwerkcontrole langs de A12 bij Duiven. Foto: RTV Connect

De vuurwerkcontrole langs de A12 bij Duiven. Foto: RTV Connect

DUIVEN - De politie en de marechaussee hielden donderdag op de A12 bij Duiven een vuurwerkcontrole. Dat leverde automobilisten flinke vertraging op. En niet alleen daar werden automobilisten gecontroleerd op illegaal vuurwerk, ook op de N325 bij Wyler doorzocht de politie auto's.

Het verkeer dat vanaf de Duitse grens richting Arnhem reed, werd ter hoogte van Duiven van de weg gehaald. Een verslaggever langs de A12 meldt dat uit een aantal auto's vuurwerk is gehaald. Iemand die vuurwerk moest inleveren had voor een bedrag van 4000 euro ingeslagen.

Vertraging

Rond 12.30 uur stond er daardoor 10 kilometer file tussen de Duitse grens en Arnhem. Bestuurders moesten rekening houden met 30 tot 45 minuten vertraging.

Ook aan de andere kant van de snelweg - tussen Arnhem en de grens op de A12 - had verkeer last van oponthoud, mogelijk kwam dat door 'kijkers'. Daar stonden automobilisten ongeveer een half uur vast.

Recordjaar

De politie liet later op de dag de uitkomst van de controle weten: er is zo'n 950 kilo vuurwerk in beslag genomen. Voor de politie is 2022 een 'absoluut recordjaar'. Tot halverwege deze maand was er al ongeveer 14.000 kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen in Gelderland en Overijssel.

Deel dit artikel