Op meerdere plekken in de grensstreek zijn de borden nog onaangeroerd, zoals hier in Berg en Dal. Foto: ANP

Op meerdere plekken in de grensstreek zijn de borden nog onaangeroerd, zoals hier in Berg en Dal. Foto: ANP

DUIVEN - Op meerdere plaatsen in Nederland is bij de grensovergang het bekende blauwe bord met Nederland weggehaald en vervangen door een houten bord. Hierop staat de mysterieuze tekst 'waar is de grens?'. Woordvoerder Jenneke Blok van Rijkswaterstaat vertelt dat weginspecteurs onder meer een 'nieuw' bord ontdekten bij de grensovergang bij Babberich in de gemeente Zevenaar.

Eerder doken er ook al borden op in Limburg. De bruine platen staan op de grensovergangen van de A40/A67, de A61/A74 en op de grens van de Belgische A2/A76, zo meldt omroep L1. Wie er verantwoordelijk is voor de ludieke actie, is nog onduidelijk.

Tijdens het maken van de gebruikelijke rondes ontdekten weginspecteurs een alternatief grensbord ter hoogte van hectometerpaal 150,0 op de A12 bij Babberich. Volgens woordvoerder Blok onderneemt Rijkswaterstaat niet meteen actie. "We kijken het even aan. Misschien dat de mensen die het houten bord er hebben neergezet, dit ook vanzelf weer weghalen."

Rommel opruimen

Het officiële bord is niet, zoals op andere plekken wel het geval was, verdwenen. Blok: "Bij Babberich lag het oude bord er naast. Die nemen de inspecteurs mee. Het is gebruikelijk om dingen die los in de berm liggen op te ruimen. Uiteindelijk plaatsen we het bord dan weer terug."

Deel dit artikel