Lead Image 1:
Lead image TXT 1: De gestolen Starfighter. Foto: Oudejaarsvereniging De Oliebol
Lead Image 2:
Lead image TXT 2: De reuzenfiets van Omnisport in Apeldoorn die werd gestolen door de Drentse oudejaarsvereniging De Oliebo. Foto: Oudejaarsvereniging De Oliebol
Lead Image 3:
Lead image TXT 3: Het beeld van Jip en Janneke. Foto: Omroep Gelderland
Grensborden verdwenen bij Babberich . Foto: Oudejaarsvereniging Vesuvius via Facebook/Bewerking Omroep Gelderland

Grensborden verdwenen bij Babberich . Foto: Oudejaarsvereniging Vesuvius via Facebook/Bewerking Omroep Gelderland

BABBERICH - Bij Babberich waren tegen oudejaarsdag opeens grensborden verdwenen. Het bleek te gaan om een stunt van de Friese oudejaarsvereniging Vesuvius uit Elsloo. Dat past in een traditie van nieuwjaarsstunts van oudejaarsverenigingen. Een straaljager, Paulus de Boskabouter, reuzenfiets en Jip en Janneke: dit verdween er allemaal uit Gelderland.

Zo stal oudejaarsvereniging De Oliebol uit het Drentse Vledder een 600 kilo zwaar schaalmodel van een F104 Starfighter straaljager bij Museum Vliegbasis Deelen. De Oliebol wilde "door de inzet van luchtsteun" aandacht vragen voor het tekort aan starterswoningen in hun dorp.

De gestolen Starfighter - Foto: Oudejaarsvereniging De Oliebol

Dezelfde oudejaarsvereniging ging ook aan de haal met een reuzenfiets van Omnisport in Apeldoorn. Dit keer wilde De Oliebol op ludieke manier aandacht vragen voor de verkeersonveiligheid in het centrum van Vledder.

De reuzenfiets van Omnisport in Apeldoorn die werd gestolen door de Drentse oudejaarsvereniging De Oliebo - Foto: Oudejaarsvereniging De Oliebol

Ook het beeld van Paulus de Boskabouter werd door hen gestolen. Het beeld van 1 meter 60 hoog en ruim 100 kilo zwaar werd meegenomen uit het Gravinnenbos in Arnhem en in de bossen van Westerbork gezet. De oudejaarsvereniging heeft 100 euro aan de Stichting Paulus In Beeld betaald voor de geleden emotionele schade.

Het beeld van Jip en Janneke en hondje Takkie was een maand weg. Oudejaarsvereniging De Geitefok uit het Friese Oldeberkoop nam het mee uit Zaltbommel. De vereniging wilde daarmee aandacht vragen voor het behoud van Nederlandse tradities. Het beeld was overigens 13 jaar eerder ook al eens meegenomen door een oudejaarsvereniging.

Het beeld van Jip en Janneke - Foto: Omroep Gelderland

Deel dit artikel