De overval werd vorige week dinsdag gepleegd. Foto: Plaats Delict/Omroep Gelderland

De overval werd vorige week dinsdag gepleegd. Foto: Plaats Delict/Omroep Gelderland

DUIVEN - De politie heeft dinsdagavond in het tv-programma Opsporing Verzocht aandacht besteed aan de woningoverval van een week geleden in Duiven. Daarbij werd een ouder echtpaar aan de Sterappel vastgebonden en namen de inbrekers munten, een ring en postzegels mee.

In het programma werd duidelijk dat de eigenaar van de postzegelverzameling zijn collectie bewaarde in een piepschuimen bak. De zegels zaten verpakt in enveloppen en albums, die de overvallers meenamen. Ook ontvreemdden ze losse 'eerstedag-enveloppen' uit de periode 1961-1985 uit Nederland en de Antillen.

Donkere kleding

Omdat het oudere echtpaar enorm schrok van de overval, wisten ze zich niet veel méér te herinneren dan dat de inbrekers donkere kleding droegen. Daarom werd dinsdagavond een nadrukkelijke oproep gedaan aan mensen in Duiven en omgeving om camerabeelden te delen, die de politie mogelijk verder kunnen helpen in het onderzoek.

Aan postzegelverzamelaars werd de oproep gedaan om aan de bel te trekken, wanneer dergelijke zegels op de markt zouden komen. Aan het einde van de uitzending werd duidelijk dat iemand uit Eindhoven zich al had gemeld bij de politie met een mogelijke tip over de gestolen collectie. Nu wordt onderzocht of het om de gestolen zegels gaat.

Deel dit artikel