Een deel van de provincie wordt vrijdag wakker in een witte wereld. Foto: ANP

Een deel van de provincie wordt vrijdag wakker in een witte wereld. Foto: ANP

ARNHEM - Een deel van de provincie wordt vrijdag (weer) wakker met sneeuw. Donderdagavond en in de nacht van donderdag op vrijdag zijn er winterse buien en vanwege de vorst zal op sommige plekken een pak sneeuw blijven liggen van zo'n 3 tot 5 centimeter, verwacht meteoroloog Raymond Klaassen van Weerplaza.

De slee alvast uit de schuur halen is niet per se nodig. "Het zal her en der wit worden, met name in het oostelijke deel van de provincie", aldus Klaassen.

Het kan glad worden

Het zal donderdagavond al op verschillende plekken sneeuwen, maar in sommige gevallen is er sprake van natte sneeuw. Het wordt overal oppassen geblazen op de weg. "We moeten rekening houden met gladheid. Enerzijds door natte weggedeelten die opvriezen en anderzijds door winterse buien", voorziet Klaassen. Hij zegt dat het in de nacht in bijna de hele provincie zal vriezen.

Omdat de temperatuur laag blijft, zal de 'witte wereld' lokaal lang aanblijven. "Op sommige plekken zal een aardig pakje sneeuw blijven liggen, want de temperatuur loopt morgen langzaam omhoog. Ook in de middag worden er nog wat winterse buien verwacht, dus ook later op de dag kan het nog winters gaan aandoen."

Komend weekend droog

Komend weekend wordt het 'prima winterweer', aldus de weerman. "Het wordt een droog weekend, overdag wordt het een graad of 2 tot 3 en 's nachts zal er sprake zijn van lichte vorst."

Deel dit artikel