ARNHEM - Na een melding van een auto-inbraak heeft de politie in Arnhem twee verdachten van de weg gereden. Dat gebeurde tijdens een achtervolging.

Volgens de politie had de getuige een kenteken en een duidelijk signalement doorgegeven. Bij winkelcentrum Kronenburg kregen agenten de auto van de verdachten in het vizier. De twee gingen er bij het zien van de politie vandoor. Er ontstond een achtervolging waarbij de bestuurder van de vluchtauto er alles aan deed om te ontkomen.

'Voertuig een tikje gegeven'

Op de Burgemeester Matsersingel konden de twee worden aangehouden. "Daar hadden wij de ruimte en reden er geen voertuigen. Hier hebben wij het voertuig een tikje gegeven. Hij kwam toen in een slip, raakte de middenberm en kwam tot stilstand", schrijft de politie Arnhem-Zuid op Instagram.

De twee inzittenden bleken even daarvoor een katalysator onder een auto te hebben weggehaald. De bestuurder is zijn rijbewijs en auto kwijt en moet later voorkomen voor zijn rijgedrag. "Hij zit op dit moment warmpjes bij ons binnen voor de diefstal."

Tijdens de achtervolging heeft de politie een andere auto geschampt. Die heeft daardoor mogelijk wat schade. "Wij hebben helaas geen kenteken. Was u de bestuurder? Dan komen wij graag even met u in contact", aldus de politie.

Deel dit artikel