Over ons - RTV Connect

Over RTV Connect

Stichting Streekomroep Midden Gelderland
Kloosterstraat 1a
6824 RA Arnhem
026-4422282
KvK 09074149
RSI NL 801807682.BO2

Doelstelling
Wij zijn de lokale omroep voor de gemeenten Arnhem en Renkum. Wij streven er naar om de dagelijkse gang van zaken in die gemeenten in beeld, geluid en tekst naar de inwoners te brengen. Wij doen dit met een groep enthousiaste vrijwilligers en op een onderhoudende en informatieve wijze.

Onze berichtgeving is lokaal en wij kijken met een open blik naar onze onderwerpen. Politieke voorkeur, geloof, sociale klassen en leeftijd staan los van onze keuzes en invalshoeken. Wij zijn een omroep voor iedereen.

Wij zijn ons er van bewust dat ons brede publiek verschillende behoeftes heeft aan hoe nieuws en informatie geconsumeerd worden. Wij gebruiken daar verschillende kanalen voor en bieden zo iedereen de kans om op de hoogte te blijven van het reilen en zeilen in de gemeenten.

In ons programma-aanbod proberen wij mensen bij elkaar te brengen, te discussiëren en mensen te inspireren om zelf een steen(tje) bij te dragen aan hun leefomgeving. In dat kader staan wij open voor samenwerking met bedrijven en instellingen die actief zijn op het terrein van media, communicatie en muziek.

Wij bieden bij voorkeur in ‘onze’ gemeenten wonende of studerende vrijwilligers en stagiairs de mogelijkheid zich te ontplooien en om al lerend te werken of werkend te leren. RTV Connect is duidelijk in wat het verwacht van haar mensen maar laat ruimte voor initiatief, prikkelt creativiteit en stimuleert persoonlijke ontwikkeling.

Wij zijn er ons van bewust dat wij ons primair kunnen onderscheiden op de lokale boodschap en door middel van een eigen stijl, waarbij het streven naar eigenheid en kwaliteit voorop staan.

Bestuur & redactie
De Stichting Streekomroep Midden Gelderland is de licentiehouder voor de gemeenten Arnhem en Renkum en is actief onder de naam RTV Connect. Het bestuur van de stichting bestaat uit onbezoldigde vrijwilligers.

Het bestuur van de stichting Streekomroep Midden Gelderland wordt gevormd door:
Wim Ludeke - voorzitter
Roeland Jansen - secretaris
Wieneke Groot - penningmeester
Björn Kummeling - lid
Joop van den Berg - lid
Lucas Ditvoorst - lid

Het bestuur is te bereiken via: bestuur@rtvarnhem.nl

De journalistieke leiding van RTV Connect is in handen van een hoofdredacteur. Hij geeft leiding aan de redactie, die voornamelijk uit vrijwilligers bestaat.

De hoofdredacteur van RTV Connect is Eelco Walraven.

De acquisitie voor RTV Connect wordt gedaan door:
Jan Willemsen
contact over adverteren? mail naar: reclame@rtvarnhem.nl

PBO
De stichting Streekomroep Midden Gelderland heeft conform de eisen van de Mediawet een Programmabeleid Bepalend Orgaan (PBO). Dit orgaan heeft als taak het programmabeleid op te stellen en de uitvoering hiervan te toetsen. Het PBO komt vier keer per jaar bij elkaar.

Het PBO is te bereiken via: pbo@rtvarnhem.nl

Vrijwilligers
RTV Connect is op zoek naar vrijwilligers op het gebied van beeld, geluid en tekst. Heb jij een leuk idee voor een eigen programma, dat is geschoeid op de lokale leest, actueel en informatief is. Of wil jij als cameramens m/v, interviewer of redacteur meewerken aan onze al bestaande programma’s? Meld je dan aan via: vacature@rtvarnhem.nl.

Wij zoeken vrijwilligers in de volgende functies:

  • eindredacteur: onder leiding van onze hoofdredacteur bewaak jij onze journalistieke koers en ben je verantwoordelijk voor de content die via onze kanalen wordt gebracht.
  • verslaggevers m/v: weet jij wat er speelt in jouw omgeving en wil je dat met onze kijkers, luisteraars en bezoekers delen? Meld je dan aan.
  • cameramannen/vrouwen: heb jij een passie voor filmen en vind je het leuk om gevarieerde items op te nemen, dan ben je van harte welkom in ons team.
  • editors m/v: ben jij graag bezig met het monteren en bewerken van video’s en zou je dit vaker willen doen? Bijna dagelijks wordt er een nieuw item opgenomen, dat er natuurlijk professioneel uit hoort te zien voor online en televisie.
  • redacteuren m/v: wel nieuwsgierig, maar liever op de achtergrond? Kom dan onze redactie verstreken en zorg er (mede) voor dat onze presentatoren en verslaggever goed geïnformeerd aan de slag
  • contentproducent social media: ben jij een ‘online sociaal dier’ en hebben Insta, FB en andere socials geen geheimen voor je. Ga dan de uitdaging aan om RTV Connect te ‘branden’.

Stagiaires

RTV Connect staat geregistreerd als erkend leerbedrijf bij SBB en biedt stagiaires de mogelijkheid om het vak in de praktijk te leren. Ben jij student media en communicatie, of volg je een opleiding tot journalist? Dan kan jij bij ons het geleerde in de praktijk brengen. Wij bieden je alle faciliteiten om radio en TV te maken, doen dit op een fijne werkplek, waar je volop feedback en ondersteuning krijgt. Bovendien hebben we lekker koffie.

Interesse? Stuur je CV en sollicitatie naar vacature@rtvarnhem.nl.