RTV Connect zoekt vrijwilligers! Spreekt jou een van onderstaande leuke functies aan? Neem dan contact met ons op! Onder iedere vacature staat het e-mailadres. 

 
Nieuwsredacteur/verslaggever (vrijwillig, minimaal 1 dagdeel per week)

Korte taakomschrijving 
De dagelijkse werkzaamheden van een medewerker op de redactie bestaan uit: verzamelen van nieuwsonderwerpen; het actief deelnemen aan overleg met collega's op de redactie; schrijven van voice-over teksten bij de dagelijkse nieuwsitems; voorbereiden, produceren van TV- en radioprogramma's; het aanleveren van beeld en content voor de social media-accounts van RTV Connect; na gebleken geschiktheid of bij voldoende ervaring het presenteren van TV- en radioprogramma's. 

Wat voor kennis of vaardigheden zijn nodig? 
Jouw kenmerken: meer dan gemiddelde belangstelling voor Arnhem of Renkum; representatief; goede communicatieve eigenschappen; creatief; initiatiefrijk; goede computervaardigheid.

Heb je interesse? Mail je CV met motivatie naar vrijwilliger@rtvconnect.nl. Dan nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek. 

 
Stages

Bij RTV Connect, de streekomroep voor Midden-Gelderland, kun je op verschillende vakgebieden stage lopen. Via radio, tv, internet en social media houden wij de inwoners in de regio op de hoogte van wat er speelt in hun stad en streek. Daar kun jij een belangrijke bijdrage aan leveren!

 
Stagiair(e) journalistiek radio/televisie/internet 

Voor deze functie zoeken we een stagiair op HBO-niveau die aan de slag wil op onze bureauredactie. Op deze redactie bereiden we radio- en tv-uitzendingen voor. Verder maken we hier de berichten voor onze website, tekst-tv en sociale media. Het gaat voornamelijk om nieuws met een lokaal karakter.

Korte taakomschrijving:
Je werkt samen met onze professionals, vrijwilligers en andere stagiairs op onze bureauredactie. Jij helpt mee met het vinden en selecteren van nieuws voor onze dagelijkse nieuwsuitzendingen en andere uitingen. Je draagt bij aan nieuwsbulletins voor de radio en voice-overs voor tv. Je gaat actief op zoek naar nieuws en achtergrondverhalen. Daarnaast schrijf je korte nieuwsberichten. 

Wat verwachten wij van je? 
Je volgt een opleiding journalistiek of iets vergelijkbaars op HBO-niveau.Je hebt affiniteit met media (radio, tv, online) of social media. Je bent stressbestendig en wordt niet bang van een deadline. Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal. Je bent breed inzetbaar voor een vast aantal uren per week voor ten minste drie maanden. Het hebben van een rijbewijs en optioneel willen werken in avonduren en weekend is een pré.

Lijkt dit je wat? Stuur een e-mail naar: stageplek@rtvconnect.nl. Het is fijn als je teksten of andere voorbeelden van journalistieke producties mee kunt sturen of een link deelt. 

 
 
Stagiair(e) AV-specialist 

Voor deze specifieke functie zoeken we een stagiair(e) met de opleiding AV-specialist die aan de slag gaat als cameraman en editor voor onder meer onze nieuwsuitzendingen en live-uitzendingen.

Korte taakomschrijving:
Je werkt samen met de profesionals en andere stagiair(e)s binnen ons bedrijf aan onder meer de dagelijkse nieuwsuitzendingen en producties. Zowel zelfstandig als samen met een verslaggever ga je op pad in Arnhem en Renkum om verslag te doen van het laatste nieuws. Je maakt gave beelden met onze JVC GY-HM250E camera’s en monteert die in de nieuwste versie van Adobe Premiere Pro.

Je hebt technisch inzicht, bent op de hoogte van de basistechnieken voor montage, bent bekend met de JVC-camera's en werkt voor een groot deel zelfstandig.

Wij vragen: 
- dat je flexibel, oplossingsgericht, stressbestendig en nauwkeurig bent;
- zowel in teamverband kunt werken als zelfstandig;

- dat je de opleiding AV-specialist volgt;
- dat je breed inzetbaar bent voor een vast aantal uren per week voor een minimale periode van 4 maanden.

Het hebben van een (scooter)-rijbewijs en optioneel willen werken in avonduren en weekend is een pré.

Lijkt dit je wat? Stuur een e-mail naar stageplek@rtvconnect.nl met je motivatie en een link naar een beeldopname die je eerder hebt gemaakt.

 
Stagiair(e) camjo / verslaggever


Voor deze functie zoeken we een stagiair(e) die graag voor de camera staat, verslag doet van ontwikkelingen in Arnhem en omgeving en zelfstandig een item voor TV of online kan aanleveren.

Functie-omschrijving:
Je werkt samen met de professionals en andere stagiair(e)s binnen de omroep en maakt als camjo / journalist items voor onze prorgramma's. Je gaat (evt. samen met een cameraman) op pad. Doet stand-ups, maakt voxpops, interviews of reportages voor onze nieuwsuitzendingen. Je staat dus graag voor de camera, maar soms ook erachter en je beschikt over de capaciteit om een opgenomen reportage zelfstandig te monteren in Adobe Premiere tot een nieuwsitem.

Wij vragen:
- dat je bekend bent met Adobe Premiere CC en AfterEffects
- dat je flexibel, stressbestendig en secuur bent
- zowel in teamverband kunt werken als zelfstandig
- dat je een opleiding volgt op MBO of HBO-niveau in deze richting
- dat je breed inzetbaar bent voor een vast aantal uren per week voor een minimale periode van 4 maanden.

Het hebben van een rijbewijs en optioneel willen werken in avonduren en weekend is een pre.
Lijkt dit je wat? Stuur een e-mail naar stageplek@rtvconnect.nl met je motivatie en een link naar een reportage, voxpop of stand-up, waarin je zelf in beeld te zien bent, die je al eens eerder hebt gemaakt.