Werken bij RTV Connect - RTV Connect

RTV Connect zoekt een hoop vrijwilligers! Spreekt jou een leuke functie aan? Neem dan contact met ons op! Onder de vacatures staat het e-mailadres.

Nieuwsredacteur/verslaggever (vrijwillig, voor min. 2 dagdelen per week)

Korte taakomschrijving
De dagelijkse werkzaamheden van de centrale redactie bestaan uit: verzamelen van nieuwsonderwerpen; actieve deelname aan het dagelijkse redactie- overleg; schrijven van voice over- teksten bij de dagelijkse nieuwsitems; voorbereiden, produceren van TV- en radioprogramma's; het dagelijks bijhouden en updaten van de social media-accounts van RTV Connect; na gebleken geschiktheid of bij voldoende ervaring het presenteren van TV- en radioprogramma's.

Uigebreide taakomschrijving
Ben jij nieuwsgierig en weet je wat er gebeurt in Arnhem? Dan is de functie van nieuwsredacteur/verslaggever écht iets voor jou. Je bent onze ideale kandidaat als je handig en creatief bent in het schrijven van social media- en voice overteksten en/of het verslaan van nieuwsitems voor TV. Ter info: De redactie bestaat uit de volgende onderdelen: TV / Radio / Social Media.
Wat voor kennis of vaardigheden zijn nodig?
Jouw kenmerken: meer dan gemiddelde belangstelling voor Arnhem; representatief; goede communicatieve eigenschappen; creatief; initiatiefrijk; goede computervaardigheid.

Heb je interesse? Mail je CV met motivatie naar Michel Brohet, medewerker personeelszaken: info@rtvarnhem.nl. Dan nodigen we je wellicht uit voor een kennismakingsgesprek.

 

Bij RTV Connect, de lokale omroep voor Arnhem, kun je op verschillende vakgebieden stage lopen. Via radio, tv, internet en social media houden wij de Arnhemmers op de hoogte van wat er speelt in hun stad. Daar kun jij een belangrijke bijdrage aan leveren!

Voor de stageperiode 2019 hebben wij de volgende stageplekken beschikbaar:
 


Stagiair(e) journalistiek Radio/Televisie/Internet
Voor deze functie zoeken we een stagiair op WO/HBO-niveau die aan de slag wil op onze bureauredactie. Op deze redactie bereiden we radio- en tv-uitzendingen voor. Verder maken we hier de berichten voor onze website, tekst-tv en sociale media. Het gaat voornamelijk om nieuws met een lokaal, Arnhems karakter.
 
Functie-omschrijving:
Je werkt samen met onze professionals, vrijwilligers en andere stagiairs op onze bureauredactie. Jij helpt mee met het vinden en selecteren van nieuws voor onze dagelijkse nieuwsuitzendingen en andere uitingen. Je draagt bij aan nieuwsbulletins voor de radio en voice-overs voor tv. Je neemt contact op met nieuwsbronnen. Daarnaast schrijf je korte nieuwsberichten. 
 
Wat verwachten wij van je?

  • Je volgt een opleiding journalistiek of iets vergelijkbaars op HBO- of WO-niveau.
  • Je hebt affiniteit met radio, tv, internet en social media.
  • Je bent stressbestendig en wordt niet bang van een deadline.
  • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal.
  • Je bent breed inzetbaar voor een vast aantal uren per week voor ten minste drie maanden.

Het hebben van een rijbewijs en optioneel willen werken in avonduren en weekend is een prae.
Lijkt dit je wat? Stuur ons een e-mailbericht naar: info@rtvarnhem.nl. Indien mogelijk is het fijn als je teksten of andere journalistieke producties mee kunt zenden. 
 

Voor de stageperiode 2019 (September t/m Februari 2020 hebben we de volgende stageplaatsen beschikbaar:


Stagiair(e)  AV-Specialist (NIEUWS):
Voor deze specifieke functie zoeken we een stagiair(e) met de opleiding AV-SPECIALIST die aan de slag gaat als cameraman en editor voor onder meer onze nieuwsuitzendingen en live-uitzendingen.

Functieomschrijving:
Je werkt samen met de profesionals en andere stagiair(e)s binnen ons bedrijf aan onder meer de dagelijkse nieuwsuitzendingen en producties. Zowel zelfstandig als samen met een verslaggever ga je op pad in Arnhem om verslag te doen van het laatste nieuws. Je maakt gave beelden met onze JVC-700 camera en monteert die af in Adobe Premiere 2019.

Je hebt technisch inzicht, bent op de hoogte van de basistechnieken voor montage, bent bekend met de JVC-700 camera en zal voor een groot deel zelfstandig werken.

Wij vragen:
- dat je flexibel, oplossingsgericht, stressbestendig en secuur bent en zowel in teamverband kunt werken als zelfstandig.
- dat je de opleiding AV-specialist volgt.
- dat je breed inzetbaar bent voor een vast aantal uren per week voor een minimale periode van 5 maanden.

Het hebben van een (scooter)-rijbewijs en optioneel willen werken in avonduren en weekend is een pre.

Lijkt dit je wat? Stuur ons een e-mail naar: info@rtvarnhem.nl met je motivatie en een link naar een beeldopname die je al eens eerder hebt gemaakt.
 

Stagiair(e) AV-Specialist (PRODUCTIONS):
Voor deze specifieke functie zoeken we een stagiair(e) met de opleiding AV-SPECIALIST die aan de slag voor onze redelijk nieuwe afdeling Productions. 

Functieomschrijving:
Je werkt voor onze afdeling Productions die live-registraties op lokaties verzorgt, commercials maakt, geluid verzorgt in zalen en langlopende programma's maakt.

Je werkt als het nodig is! Voor een live registratie begin je erg vroeg in de ochtend met het verzamelen en inladen van de materialen, rijdt naar de lokatie, bouwt de benodigde techniek op, bent de cameraman of geluidsman tijdens de productie en na afloop breek je af en brengt de spullen weer terug. De volgende dag slaap je lekker uit en kom je uitgeslapen op kantoor om de materialen weer uit te zoeken, sorteren en onderhouden. Je werktijden en vrije dagen zijn dus sterk wisselend en worden steeds in overleg met de afdeling bepaald.

Je hebt technisch inzicht, je weet wat een Atem is, herkent het verschil tussen SDI en COAX kabels, kunt monteren in Adobe Premiere 2019, bent bekend met de JVC-700 camera, kan geluidstechniek voor een zaal verzorgen tijdens een debat en kunt voor een groot deel zelfstandig werken.

Je gaat leren wat shading is, hoe je een scope uitleest en hoe je een spreker beter verstaanbaar krijgt.

Wij vragen:

- HBO-denkniveau
- dat je flexibel, oplossingsgericht, stressbestendig en secuur bent en zowel in teamverband kunt werken als zelfstandig.
- dat je de opleiding AV-specialist volgt.
- dat je breed inzetbaar bent voor een vast aantal uren per week voor een minimale periode van 5 maanden.
- Je werkt wanneer het nodig is! Avonden, ochtenden, nachten, weekenden behoren dus tot gewone werktijden.

Het hebben van een (scooter)-rijbewijs is een pre.

Lijkt dit je wat? Stuur ons een e-mail naar: info@rtvarnhem.nl met je motivatie en een link naar een beeldopname die je al eens eerder hebt gemaakt.

Voor deze stageplaatsen selecteren we ruim voor aanvang al de twee kandidaten middels een aantal voorrondes.


Stagiair(e)  camjo / verslaggever:
Voor deze specifieke functie zoeken we een stagiair(e) die graag voor de camera staat, verslag doet van ontwikkelingen in Arnhem en zelfstandig een TV-item kan aanleveren.

Functie-omschrijving:
Je werkt samen met de profesionals en andere stagiair(e)s binnen ons bedrijf en maakt als camjo / journalist items voor ons nieuwsprogramma. Je gaat (evt. samen met een cameraman) op pad. Doet stand-ups, maakt voxpops, interviews of reportages voor onze dagelijkse nieuwsuitzending. Je staat dus graag voor de camera, maar soms ook erachter en je beschikt over de capaciteit om een opgenomen reportage zelfstandig af te monteren in Premiere tot een nieuwsitem.

Wij vragen:
- dat je bekend bent met Adobe Premiere CC en AfterEffects
- dat je flexibel, stressbestendig en secuur bent en zowel in teamverband kunt werken als zelfstandig.
- dat je een opleiding volgt op MBO of HBO-niveau in deze richting.
- dat je breed inzetbaar bent voor een vast aantal uren per week voor een minimale periode van 5 maanden.
 
Het hebben van een rijbewijs en optioneel willen werken in avonduren en weekend is een pre.
Lijkt dit je wat? Stuur ons een e-mail naar: info@rtvarnhem.nl met je motivatie en een link naar een reportage, voxpop of stand-up, waarin je zelf in beeld te zien bent, die je al eens eerder hebt gemaakt.